Story of Lowcat kitchen

Van thuis uit heb ik het koken via mijn bloed meegekregen. Mijn achtergrond is Indisch. Pas vele jaren later, sinds mijn fascinatie voor Ayurveda, is mijn bloed ook daadwerkelijk voor koken gaan borrelen. In mijn keuken maak ik eenvoudige gerechten met gezonde ingrediënten perfect in balans met geur, smaak, kleur en textuur. Alles heeft met mekaar te maken en een goede gezondheid begint met de basis, de spijsvertering. 
Eten verbindt mensen. Samen genieten en volledig bewust mijn gerechten tot je nemen is een waardevolle manier om eenmaal in de week dit jezelf kado te doen.

Lowcat feeling and flavour

Mijn gerechten zijn low salt, low fat en local. Een combinatie van slow en flow food cooking. Fusion van Ayurvedische visie met Aziatische kookstijl. Lekker low profile met een low foot print in een natural setting. Eten zo van het loket, in de outback, buiten op het erf, tussen de landerijen ligt het Lowcat verstopt.
Plantaardig en zo veel mogelijk biologisch.

Wat je van Lowcat kunt verwachten

Donderdags kun je bij mij authentieke Ayurvedische gerechten afhalen. Elke week weer een ander palet. Je hebt de keuze uit minimaal 2 hoofdgerechten en 3 bijgerechten. In de winter komen er meer soepen op het menu.

Op vrijdag kun je bij mij fijne Indische groente gerechten met een Ayurvedische touch afhalen. Voor de meeste zal het vloeken in de kerk zijn maar ik geloof in ontwikkeling en dat gerechten veranderen naar de hand van de kok, de omgeving waar ze gegeten, bereid worden, en de bereikbaarheid van specifieke ingrediënten. De Indische keuken staat bol van de knoflook, uien en trassi. Die zal ik vervangen en versterken met andere ingrediënten. Dus fusion-cooking: Ayurindische gerechten

Het vrijdagmenu: standaard vaste gerechten met iedere week een extra groente gerecht.

Ayurvedische

Donderdag

Donderdag 10 november – bestellen vóór woensdag 18 uur (bestellingen na 18 uur worden niet meer behandeld)

Na het voldoen van het betaalverzoek is de bestelling bevestigd. 

  • Hoofdgerecht 1 5

    Vegan

  • Hoofdgerecht 2 5

    Lekkerlekker

  • Chutney 3,5

    peren

  • Basmati rijst 2
  • Snack 2
  • Raita 2
  • Kitchari 6,5

    Vedische stamppot: detox maaltijd op basis van mung dahl, groente en rijst

  • Kennismakingsmenu totaal 16

    Alle gerechten voor 1 persoon. (exclusief de Kitchari)

  • Kennismakingsmenu 'eigen-bordje-mee' 10

    Totale menu op je eigen meegebrachte bordje (exclusief Kitchari)

Bestellen

Ayurindische

Vrijdag

Let op! Het vrijdagmenu is beperkt beschikbaar. Informeer en/of bestel vóór vrijdagmiddag 12 uur.  Na het voldoen van het betaalverzoek is de bestelling bevestigd.

  • Sambal goreng boontjes 5

    Pittige boontjes

  • Gado gado 5

    Gestoomde groente met pindasaus

  • Soto soep 5

    Soep met oesterzwam, seitan en sereh

  • Sambal goreng tempeh 4

    Pittig geroerbakte gefermenteerde sojabonen

  • Perkedel jagung 2,5

    Mais snack

  • Surprise dish 5

    Iedere week een ander groentegerecht.

  • Basmati rijst 2

    wit

  • Eigen bordje mee -2

    Twee euro korting op je totale bestelling bij minimaal 3 gerechten. Niet je eigen bordje vergeten mee te brengen 😉

Bestellen

More Lowcat?

Catering

Heb je iets te vieren en dat wil je met een unieke smaak onderstrepen? Informeer dan naar de mogelijkheden.

Private dining

Informeer dan naar de mogelijkheden.

Food truck

Informeer dan naar de mogelijkheden.

Afhaaladres: Oirloseheide 3 - Castenray
(alléén geopend op donderdag en vrijdag
van 17.30 - 19 uur)
Contact: info@lowcat.nl